1 2 3 4 5

OUTSOURCING

Šta je outsourcing?


Svedoci smo sve veće i jače konkurencije. Kako i dalje biti konkurentan? Kako povećati produktivnost? Kako smanjiti troškove? Ključna reč je outsourcing!

Outsourcing je prepuštanje dela poslova spoljnom partneru. Kod outsourcing-a celu funkciju, fazu ili deo poslovnog procesa jednog preduzeća, obavlja drugo preduzeće, koje se specijalizovalo za tu vrstu poslova.

Najčešći segmenti poslovanja koji se prepuštaju specijalistima su: računovodstvo, izrada web stranica i izrada i održavanje informacionih sistema.

Firma specijalista koja preuzima deo poslova, raspolaže stručnjacima za izabrani posao, raspolaže odgovarajućim znanjem i iskustvom tako da može da ostvari, na osnovu koncentracije sposobnosti, manje troškove. Na tim osnovama tržištu nudi nižu cenu i kvalitetniju uslugu. Firma koja je prepustila deo poslova spoljnom prartneru ostvaruje uštedu i ima manje troškove nego da je nastavila da obavlja prepuštene poslove, uz povećanje kvaliteta svojih proizvoda i usluga.

Većinu poslova koji nisu Vaša osnovna delatnost možete da prepustite specijalizovanim firmama.

Na taj način smanjujete troškove i štedite vreme koje možete iskoristiti za svoju osnovnu delatnost, da ubrzate svoje poslovanje i povećavate produktivnost.

Specijalizacija kao osnovni izvor produktivnosti!